kakingendap
sitiaminahabdrahman
ENTRY ABOUT LINKIES STUFF
Muhasabah
Monday, 25 April 2016 . 0 word(s) .
                                                                                                          
Hai semua, lama gila ta tulis blog ni, tetiba terpanggil untuk tulis sesuatu, sesuatu yg mungkin mengubah hidup anda, acewahhhh hahahaaha lol, saja buat gempak, okay, now nak story kehidupan aku dekat universiti. haaa? aku dah masuk universiti. hahahah yup, macam cepat je kan masa berlalu, now dah 19 tahun. oiiiiii dah tuaa, tahun depan dah ta boleh panggil 'teen' lagi. dah kene panggil 'ty' hahahahaha. hmm, okay. actually sem ni paling mencabar lah sebab bz je memanjang. tu lah nak sgt involve banyak benda. kalau boleh smua society nak involve lol, sem depan mmg taubat lah ta nak involve apa apa, duk dalam bilik jadi student 3k, kelas, kafe apa ntah lagi satu k lupaaa hahaahaha. yela, bayang kan satu sem 5 subjek nak catch up, mmg ta lah nak membzkan diri dgn benda lain, lagipn lately ni macm terlalu ikut emosi, smua bnda buat ikut emosi tanpa berfikir, yelah dah stress smua dgn assignment, kadang kadang rasa nak putus asa je, benti belajr, kawen dgn org kaya, dapat ank, dok goyang kaki kat uma, tapi masalahya nak ke org kaya kat aku hahahaahah k joke, tapi bila pikir balik pengorbanan mak ayah nak bg kita belajr tinggi tinggi rasa bersalah tu pon tinggi nak main main, keinginan nak balas balik jasa mak ayah tu smakin meninggi, mak ayah bukan nak duit kita, tgok kita berjaya, pegang ijazah, jadi anak yg solehah pon dah cukup bagi dia, tapi itu smua berbalik pada kita, bagaimana cara kita nak bahagiakan mereka, hmmm in shaa Allah satu hari nanti aku salah sorg anak yang dapat bangga kan mak ayah tapi tu smua bukan senang senang nak dapat, usaha and kegagalan tu lah yg mengajar kita, aku sentiasa pegang dgn kata kata bnda yang best takkan dapat dgn mudah sdgkan nak ngurat awek pon susah kan hahahahaha so usaha and tawakal, dunia dunia jugak, akhirat jgn lupa, so ingat Allah, ingat Mak Ayah, in shaa Allah kejayaan tu yang cari kita :)


him
Tuesday, 26 August 2014 . 2 word(s) .
Holooo guys! Im back :3 hahaha lama gila gila gila gila ta tulis blog kan, aku sebenarnya nak stop blogging ni tapi harini tetiba rasa nak tulis 'karangan' sat, hahahaha. Okay kita start,
Okay, aku ada seorang kawan baik lelaki ni, aku just namakan dia capital H, okayu kami rapat gila, rapat gila gaban lah untill org fikir kami couple but deep dlm hati aku ni aku mmg ada 'sikit' perasaan kat dia because aku da kenal dia luar dalam, perangan dia smua aku leh terima ja but dia ada suka org lain so aku malas nak fikir perasaan aku coz i think perasaan aku ni boleh mnyebabkan persahabatan kami maybe terputus, so at the end aku abaikan perasaan aku and fikir untuk spm :) so let it go right acewahh hahaha btw cam ta percaya aku dah trial spm n sat agi nak spm, haihh da besar baq hang tapi aku still macm budakbudak, percaya lah hahaha eh kla guys, gtg, se yaaaa assalammualaikum love u






My Love is a Stapler - HTT